Jelenlegi hely

A kandahári fogoly

Regény ismertetője: 

Carmine Grimaldi átlagember. Állástalan padovai építész, akit második felesége tart el. Olyan férfi, akiben nincs semmi különös, és ez egész életében így is maradna, ha nem követi műkincsbecslő nejét előbb Pakisztánba, majd a kabuli múzeumból elrabolt műkincsek nyomát kutatva egy vakmerő vállalkozás keretében a háború dúlta Afganisztán vad hegyei közé. Itt azonban Grimaldi csapdába kerül, és szörnyű tapasztalatokat szerez.

Miközben a napjainkban játszódó fordulatos történet magával ragad bennünket, észre sem vesszük, hogy elképesztően hiteles képet nyerünk egy afgán törzs mindennapi életéről, és a kábítószer elleni harc kétarcúságáról éppen úgy, mint az amerikai hadsereg által hivatalosan eltagadott, bár több forrásból mégis kiszivárgott vallatási módszerekről.

Ez a thriller egyszerre kalandregény, krimi, és szerelmi történet, de a klasszikus háborús könyvek és a kémtörténetek legjobb erényeit is megcsillogtatja. S ha mindez nem lenne elég: az utolsó pillanatig nem lehetünk biztosak abban, hogy a kontinenseken átívelő menekülés végén nem ér-e minket újabb, minden addiginál komolyabb meglepetés...

Borítófotó: 
Réti László: A kandahári fogoly